Θέσεις ανάπαυσης αγελάδων

θέσεις ανάπαυσης αγελάδων 

Η παραγωγή γάλακτος επηρεάζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες όπως η ποιότητα της τροφής, ο χρόνος ανάπαυσης και το επίπεδο της ορμόνης του στρες.

Ο χρόνος ανάπαυσης είναι ζωτικής σημασίας επειδή οι χαλαρές αγελάδες παράγουν περισσότερο γάλα, κυρίως λόγω της υψηλότερης ροής αίματος στον μαστό (+30% ανάπαυση) και των χαμηλότερων ορμονών του στρες (το υψηλό επίπεδο της ορμόνης του στρες εμποδίζει τις ορμόνες που παράγουν γάλα).

Οι θέσεις ανάπαυσής ή τα κρεβάτια αγελάδων   πρέπει να προσαρμόζονται στην συμπεριφορά των ζώων , καθώς και στις φυσικές τους κινήσεις (έγερση και κατάκλιση).Σκοπός των κρεβατιών  είναι να  διατηρούνται τα ζώα καθαρά ,ήρεμα και να ξεκουράζονται όσο θέλουν και όσο συχνά θέλουν.

Οι διαστάσεις των ατομικών θέσεων έχουν άμεση σχέση με το μέγεθος και το σχήμα. Το μήκος και το πλάτος της θέσης εξασφαλίζει ευελιξία ( πλάτος 1.25m και μήκος μέχρι 3,0m) ενώ οι ακατάλληλες διαστάσεις μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Σχεδιάστηκε γύρω από τα φυσικά μοτίβα κίνησης των αγελάδων

Ο τύπος  LUX BED της agromasters  σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με γνώμονα την ελεύθερη κυκλοφορία και συμπεριφορά της αγελάδας. Προφέρει μέγιστη άνεση και τα ζώα μπαίνουν στις θέσεις του χωρίς φόβο .  Το κρεβάτι είναι αρκετά φαρδύ για να ξαπλώσει εύκολα και στενό για να μη γυρίσει.

Χαρακτηριστικά

  • Χώρος για κίνηση προς τα εμπρός .
  • Ισχυρή κατασκευή και αντοχή.
  • Κατασκευασμένα από ενισχυμένο σωλήνα και γαλβανισμένο εν θερμώ.
  • Έλεγχος ώστε να ξαπλώσει το ζώο στην ευθεία και να μη λερώσει το κρεβάτι.
  • Ο οδηγός σωλήνας , κατευθύνει τα ζώα να πάρουν τη σωστή θέση (ελεγχόμενη καθοδήγηση) δε φοβούνται και ξαπλώνουν χωρίς να λερώσουν το κρεβάτι.
  • Είναι συνδεδεμένα το ένα με το άλλο με γαλβανισμένες χούφτες Μ10
  • Ζυγίζου 44,6 kg προ γαλβανίσματος
  • Πάχος σωλήνα 3ml

Τα προϊόντα της Agromasters είναι  λεπτομερώς σχεδιασμένα, φιλικά προς τα ζώα  χωρίς αιχμηρές άκρες , χωρίς προεξοχές ώστε να μην προκληθούν τραυματισμοί.