Μην αφήνετε την κακή υγιεινή της αίθουσας άρμεξης να καταστρέψει την ποιότητα του γάλακτος σας.
  • Αρχική
  • Χωρίς κατηγορία
  • Μην αφήνετε την κακή υγιεινή της αίθουσας άρμεξης να καταστρέψει την ποιότητα του γάλακτος σας.

Μην αφήνετε την κακή υγιεινή της αίθουσας άρμεξης να καταστρέψει την ποιότητα του γάλακτος σας.

By In Χωρίς κατηγορία On 9 Νοεμβρίου 2019


Κάθε γαλακτοπαραγωγός γνωρίζει τη σημασία της διατήρησης  μιας καθαρής  αίθουσας αρμέγματος   για την πρόληψη ασθενειών  όπως  μαστίτιδες,  με σκοπό  τη βελτίωση της ποιότητας  γάλακτος.

Εντούτοις, ίσως να μην γνωρίζετε πως κάποιοι παράγοντες αρχίζουν να παίζουν  ρόλο προκειμένου να διατηρηθεί η υγιεινή του χώρου στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Ζητήματα με υψηλό αριθμό σωματικών κυττάρων (SCC) ή μαστίτιδας μπορεί να κοστίσει σε κάθε παραγωγό χρόνο και χρήματα για να μην αναφέρουμε την ποιότητα και την ποσότητα του γάλακτος που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο.

Η  καλύτερη πρακτική για τους γαλακτοπαραγωγούς είναι  να υιοθετήσουν μια καλή ρουτίνα αρμέγματος για να διατηρήσουν  χαμηλό SCC και να μειώσουν τον κίνδυνο μαστίτιδας.

Παράγοντας που πρέπει να ληφθεί  υπόψη είναι:

1.Περιβαλλοντικος παράγοντας

Υπάρχουν μερικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες που δεν μπορούν να ελέγξουν οι παραγωγοί – για παράδειγμα, οι αλλαγές στον καιρό που μπορούν να αλλάξουν τα επίπεδα άγχους και να προκαλέσουν αυξημένη βαρύτητα, ακόμα και αν αρχίσει να βρέχει.

 Αίθουσα αρμέγματος 

Η ρουτίνα της προετοιμασίας του αρμέγματος είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μόλυνσης και των βακτηριδίων. Είναι απαραίτητο να σκουπίζετε τις θηλές των αγελάδων για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά πριν από την τοποθέτηση των  μονάδων αρμέγματος. Η απολύμανση των θηλών μειώνει τα ποσοστά νέων λοιμώξεων κατά 50%.

Η χρήση του τρεχούμενου νερού και απολυμαντικού διαλύματος για την αφαίρεση του μολυσμένου γάλακτος από τα γάντια,  και άλλες επιφάνειες θα εξασφαλίσει ότι τα βακτηρίδια δεν θα εξαπλωθούν σε όλη την αίθουσα αρμέγματος.

Αντικατάσταση Θηλάστρων

Η αντικατάσταση των θηλάστρων πρέπει να γίνετε άμεσα μετά από   ένα αριθμό αρμέξεων.  Ελέγχετε τους αισθητήρες ροής γάλακτος ACR και τις ανοξείδωτες σωληνώσεις.

Οι διάδρομοι  κυκλοφορίας , η αίθουσα αρμέγματος , οι  ποτίστρες  νερού και η περιοχή των κρεβατιών   πρέπει να διατηρούνται καθαρά    ώστε να αποφεύγεται η ακμή των βακτηρίων.

Αν περισσότερο από το 5% των αγελάδων  είναι βαριά λερωμένές με κοπριά στα οπίσθια πόδια και στο μαστό (ειδικά στις θηλές), αυτό αποτελεί βασικό δείκτη ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος για να ζουν.

Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι μαστοί  των αγελάδων είναι καθαροί κατά την άρμεξη  για να διατηρήσετε την υγιεινή  και τη σωστή κατάσταση θηλών.

Χειριστές

Οι χειριστές  της αίθουσας άρμεξης πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους πριν από το άρμεγμα και να φορούν γάντια κατά τη διάρκεια του αρμέγματος.