Θήλαστρα και αποτελεσματικό άρμεγμα
  • Αρχική
  • BLOG
  • Θήλαστρα και αποτελεσματικό άρμεγμα

Θήλαστρα και αποτελεσματικό άρμεγμα

By In BLOG On 18 Ιανουαρίου 2021


Όταν σκέφτεστε την επιλογή ενός θηλάστρου λάβετε υπόψιν τους στόχους σας. Αλλάζεται θήλαστρα για λόγους υγείας του μαστού? Γρηγορότερο άρμεγμα ? καλύτερη απόδοση ?

Το θήλαστρο είναι το μόνο τμήμα της μηχανής αρμέγματος που έρχεται σε επαφή με την θηλή της αγελάδας .Έχει τεράστια επίδραση στην απόδοση του αρμέγματος, στην υγεία του μαστού και τις θηλές. Είναι σημαντικό να ελέγξετε το αρμεκτικό σύστημα , τις ρυθμίσεις του και πολύ σημαντικό τις αγελάδες σας. Τα θήλαστρα πρέπει να αρμέξουν τις αγελάδες με ελάχιστη ενόχληση στις θηλές. Επιτυγχάνοντας μια αποτελεσματική διαδικασία αρμέγματος, διατηρούμε την ευημερία της αγελάδας και αρμέγουμε όλο το διαθέσιμο γάλα.

Πως μπορώ να επιλέξω το σωστό θήλαστρο

Οι δύο κύριες πτυχές που πρέπει αν λάβετε υπόψιν είναι:

  • Απαλό άρμεγμα , το θήλαστρο μπορεί να επηρεάσει τις πιέσεις στο μαστό τής θηλής , οπότε το απαλό άρμεγμα είναι μια σημαντική πτυχή.
  • Ταχύτητα , το θήλαστρο έχει επίδραση στην ταχύτητα αρμέγματος και φυσικά η ταχύτητα αρμέγματος επηρεάζεται επίσης από το επίπεδο κενού και τη ρύθμιση των παλμών.

Για παράδειγμα , τα θήλαστρα σιλικόνης δίνουν απαλό άρμεγμα , ενώ τα καουτσούκ με χοντρό τοίχωμα θα δώσουν γρήγορο άρμεγμα. Με την αλλαγή του κενού , η σιλικόνη μπορεί να δώσει ένα γρήγορο και λιγότερο ήπιο άρμεγμα και το καουτσούκ να δώσει απαλό αλλά λιγότερο ήπιο άρμεγμα. Δείτε αν το προτεινόμενο θήλαστρο ταιριάζει στον εξοπλισμό αρμέγματος , μπορεί να συγκριθεί με την απόδοση αρμέγματος των αγελάδων σας.

Ωστόσο , πρέπει να θυμόμαστε ότι το θήλαστρο είναι μόνο η μισή ιστορία. Η  βελτιστοποίηση της διαδικασίας αρμέγματος , τα μηχανήματα αρμέγματος πρέπει  να αξιολογούνται  στο σύνολο τους . Δεν επιτυγχάνουμε αύξηση της απόδοσης μόνο με την αλλαγή θηλάστρων ή του κενού .Τα θήλαστρα να επιλέγονται προσεκτικά ώστε να ταιριάζουν στο κοπάδι και να αλλάζονται τακτικά.

Τριγωνικά Θήλαστρα σιλικόνης -Υλικό κατασκευής 

Τα οφέλη που προσφέρει το θήλαστρα σιλικόνης είναι πολλά όπως:

  • Είναιi εύκαμπτα, μαλακά , προσαρμόζονται στην μορφή του μαστού και στο μέγεθος της θηλής.
  • Δε σπάει, δε διαβρώνεται ή καταστρέφεται ούτε γίνεται πορώδης και απομακρύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
  • Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και το οικονομικό όφελος για τον παραγωγό είναι μεγάλο.
  • επιτρέπει στον παραγωγό να δει τι συμβαίνει την ώρα της άρμεξης . Να δει τυχόν πήγματα ή αίμα σε κάθε μία από τις θηλές.

Σκεφτείτε ότι μόνο η σιλικόνη είναι προσαρμόσιμη και ευέλικτη με το ανθρώπινο χέρι, διατηρεί πάντα την ελαστικότητα ανεξάρτητα από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρεί τις ιδιότητες αρμέγματος σταθερές και αυτό εγγυάται ανθεκτική υψηλή απόδοση. Έχουν πολύ καλή ικανότητα πρόσφυσης με ευελιξία και συνεπή απόδοση από την εγκατάσταση μέχρι την αφαίρεση.

 Τριγωνικό θήλαστρο καουτσούκ- Υλικό κατασκευής

Τo καουτσούκ  είναι ένα ανθεκτικό υλικό με μεγάλη αντοχή ακόμη  και στα κοψίματα. Κοστίζουν συχνά λιγότερο από τα σιλικονούχα θήλαστρα και έχουν μέγιστη διάρκεια ζωής από 2000 έως  2500 αρμέγματα (διάρκεια 6 μήνες). Λάβετε υπόψη ότι η διάρκεια ζωή τους μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες όπως:  υλικό κατασκευής, πως χρησιμοποιούνται, καθαρίζονται , αποθηκεύονται , θερμότητα και οι χημικές ουσίες.

Οι λύσεις μας 

Η agromasters διαθέτει μια μεγάλη γκάμα θηλάστρων οπως σιλικόνης , καουτσούκ ή τριγωνικά θήλαστρα σιλικόνης  και καοτσούκ.