Γιατι στεγάζουμε τους μόσχους χωριστά;
  • Αρχική
  • BLOG
  • Γιατι στεγάζουμε τους μόσχους χωριστά;

Γιατι στεγάζουμε τους μόσχους χωριστά;

By In BLOG On 5 Νοεμβρίου 2018


Tα ατομικά κλουβιά των μόσχων της μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει για κάθε μοσχάρι.  Μας βοηθά να παρακολουθούμε την ανάπτυξή τους καθώς και να προσδιορίζουμε και να αντιλαμβανόμαστε την  ασθένεια. Τα πιο συνηθισμένα σημάδια ότι ένας μόσχος δεν αισθάνεται καλά είναι χαλαρή κοπριά, που ονομάζεται “scours”, ή έλλειψη όρεξης. Η ατομική στέγαση μας επιτρέπει να δώσουμε στο μόσχο την πρόσθετη προσοχή και τη θεραπεία που χρειάζεται.

Τα κλουβιά  είναι ένα από τα πιο άνετα μέρη στη μονάδα όταν ο καιρός δεν είναι τόσο καλός  .

Οι άρρωστοι μόσχοι χρειάζονται να τοποθετηθούν  σε ατομικά  κλουβιά.  Αν τοποθετηθούν σε ομάδες μπορεί να εξαπλώσουν την ασθένεια ο ένας στον άλλο αρκετά γρήγορα. Κρατώντας ένα μοσχάρι , χώρια από τα άλλα ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα αναπτύσσεται, περιορίζει την έκθεσή του σε βακτήρια και  μειώνεται  ο  κίνδυνος  να αρρωστήσει. Καθένα από τα μοσχάρια μας χρειάζεται το πλαστικό κλουβί  με το δικό του φράχτη  για να μπορεί να  σχηματίσει μια διαδρομή, τον δικό τους κάδο και τον δικό τους κάδο γάλακτος / νερού.

Προφανώς ξανά χρησιμοποιούμε τα ίδια  αντικείμενα, αλλά τα κλουβιά  και οι κάδοι απολυμαίνονται μεταξύ των μοσχαριών και εάν ένας μόσχος είναι άρρωστος, οι κάδοι μπορούν να απολυμαίνονται συχνότερα.