Γιατί χρησιμοποιούμε πλαστικά κλουβιά ;
  • Αρχική
  • BLOG
  • Γιατί χρησιμοποιούμε πλαστικά κλουβιά ;

Γιατί χρησιμοποιούμε πλαστικά κλουβιά ;

By In BLOG On 5 Νοεμβρίου 2018


Έχουμε δει κλουβιά  από χάλυβα με  ξύλινες περιφράξεις  που χρησιμοποιούνται σε διάφορες κτηνοτροφικές μονάδες. Αυτές οι επιλογές λειτουργούσαν σωστά για πολλούς παραγωγούς στο παρελθόν , αλλά αξίζει να σημειωθούν τα  πλεονεκτήματα .

Τα κλουβιά από χάλυβα τείνουν να κρυώνουν όταν υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία  και ζεσταίνονται  όταν υπάρχει υψηλή θερμοκρασια  (θερμοδυναμικά μιλώντας, ο χάλυβας είναι ένας αγωγός).  Το ξύλο είναι μονωτικό, όπως το πλαστικό, αλλά είναι οργανικό και πορώδες και μπορεί να απορροφήσει την υγρασία και τα βακτήρια, καθιστώντας πιο δύσκολο τον καθαρισμό ανάμεσα στις χρήσεις.

Το πλαστικό είναι ελαφρύ υλικό, καλό μονωτικό και εύκολο στο να καθαριστεί. Επίσης, τα κλουβιά, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για να φιλοξενήσουν μόσχάρια.  Κρατούν τους μόσχους ζεστούς το χειμώνα και προσφέρουν σκιάση το καλοκαίρι.

Πριν βάλουμε ένα μοσχάρι σε ένα πλαστικό κλουβί, βάζουμε ένα στρώμα άμμου. Χρησιμοποιούμε άμμο γιατί είναι ένα ανόργανο αποχετευτικό υλικό που θα βοηθήσει να μην υπάρχει  πολύ υγρασία ή βακτήρια.  Η φορητότητα των κλουβιών μας δίνει μεγάλη ευελιξία στο να διασφαλίσουμε ότι οι νεογέννητοι  μόσχοι μεγαλώνουν  σε καθαρό περιβάλλον.