Βήματα για να μειώσετε τον υψηλό αριθμό σωματικών κυττάρων
  • Αρχική
  • BLOG
  • Βήματα για να μειώσετε τον υψηλό αριθμό σωματικών κυττάρων

Βήματα για να μειώσετε τον υψηλό αριθμό σωματικών κυττάρων

By In BLOG On 3 Φεβρουαρίου 2022


Βήματα για να μειώσετε τον υψηλό αριθμό σωματικών κυττάρων

 

  • Προσδιορίστε τις αγελάδες με υψηλό αριθμό SCC. Για να προσδιορίστε μεμονωμένες αγελάδες με υψηλό scc, εκτελέστε μηνιαίες δοκιμές ποιότητας γάλακτος και να εντοπίζετε μολυσμένες αγελάδες
  • Μειώστε την εξάπλωση της λοίμωξης. Προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός SCC, είναι σημαντικό να δώσουμε προτεραιότητες στις κατάλληλες διαδικασίες αρμέγματος για να μειωθεί η εξάπλωση της λοίμωξης.
  • Εντοπίστε μια ομάδα αγελάδων υψηλού SCC μέσα στο κοπάδι. Αυτά τα ζώα θα πρέπει να αρμεχθούν τελευταία για να βοηθήσουν στην πρόληψη της μαστίτιδας που προκαλεί την εξάπλωση των βακτηρίων σε υγιείς αγελάδες με χαμηλό SCC.
  • Η διατήρηση των καθαρών γαντιών είναι μια άλλη χρήσιμη τακτική για την πρόληψη της βακτηριολογικής μόλυνσης. Ακόμα και καθαρά χέρια μπορούν να φορτωθούν με οργανισμούς που διαδίδουν μαστίτιδα. Επομένως είναι σημαντικό να φοράτε γάντια κατά το άρμεγμα και να αντικαθιστάτε / αποστειρώνετε βρώμικα γάντια όταν απαιτείται.
  • Οι σωστές διαδικασίες πριν από το άρμεγμα και μετά το άρμεγμα μπορούν επίσης να κρατήσουν υψηλό αριθμό SCC. Η εμβάπτιση των θηλών με ένα αποτελεσματικό μικροβιοκτόνο πριν το άρμεγμα μειώνει την έκθεση των θηλών σε περιβαλλοντικά παθογόνα κατά τη διαδικασία αρμέγματος. Μετά την εμβάπτιση μειώνεται το ποσοστό των νέων μολύνσεων κατά περίπου 50%. Ωστόσο, δεν σκοτώνει όλα τα βακτήρια, οπότε η σωστή χρήση του εξοπλισμού είναι απαραίτητη.
  • Καθορίστε πότε πρέπει να αλλάξετε τα θήλαστρα. Το θήλαστρο μπορεί να εξαπλώσει τον Staphylococcus aureus στις επόμενες έξι έως οκτώ αγελάδες αφού αρμέξει μια μολυσμένη αγελάδα.

 

Γνωρίστε τι έχετε να αντιμετωπίσετε. Προκειμένου να αποκτήσετε χαμηλότερο SCC, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι έχετε να αντιμετωπίσετε. Ορισμένοι τύποι βακτηρίων είναι υπεύθυνοι για την υποκλινική μαστίτιδα και είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε για ποιον οργανισμό πρέπει να θεραπεύσετε. Επομένως , σε συνεργασία με τον κτηνίατρο σας,  προσδιορίσετε ποια ζώα είναι αυτά, εξετάστε το ατομικό ιστορικό SCC, την ηλικία, την ανταπόκριση  σε προηγούμενη θεραπεία,  το ιστορικό κλινικής μαστίτιδας, την παραγωγή γάλακτος, την κατάσταση γονιμότητας, την κινητικότητα ή τα προβλήματα χωλότητας, καθώς και τη συνολική υγεία του ζώου.

Παρακολούθηση της προόδου. Το χαμηλό SCC δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας, έξυπνης κατεύθυνσης και επιδέξιας εκτέλεσης. Προκειμένου να επιτευχθεί χαμηλός αριθμός SCC, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τρέχοντα μέσο όρο SCC για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

Συμπέρασμα

Η  προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος σωματικών κυττάρων μοιάζει συχνά με την προσπάθεια επίλυσης ενός εγκλήματος. Γιατί ξεκινάμε με ένα ατελές σύνολο πληροφοριών και οι παράγοντες που επηρεάζουν τον αριθμό των σωματικών κυττάρων είναι πολλοί .Ο παραγωγός πρέπει να αποφασίσει ποιες πρακτικές διαχείρισης θέλει να εφαρμόσει ώστε να μπορέσει να ελέγξει ή να μείωση  το πρόβλημα. Επομένως, είναι απαραίτητο να έχετε μετρήσιμους στόχους και κατάλληλες διαδικασίες διαχείρισης της μονάδα σας .