Mini τυροκομείο 500kg

Το mini Milk S200 της agromasters είναι μία πλήρης μονάδα επεξεργασία γάλακτος με σκοπό την τυροκόμηση και την αξιοποίηση της παραγωγής γάλακτος κάθε παραγωγού.

Επεξεργάσου μόνος σου το γάλα  που παράγεις!!

Είναι ένα ευέλικτο προϊόν για μικρές κτηνοτροφικές μονάδες , διαθέτοντας σύγχρονους τεχνολογικά εξοπλισμούς και κατασκευασμένο με  γνώμονα πάντα την ποιότητα. Η μονάδα έχει μέγιστη δυναμικότητα επεξεργασίας  γάλακτος μέχρι 500l ημερησίως για την παρασκευή τυριού.

Η μονάδα τυροκόμησης   mini Milk S200 της agromasters  αποτελείται απο:

  1. Παγολεκάνη  500lt
  2. Αντλία γάλακτος 2 Hp
  3. Πλακοειδής Eναλλάκτης γάλακτος 1
  4. Διπλό φίλτρο γάλακτος
  5. Διαχωριστής κρέμας  ( κορυφολόγος )
  6. Παστεριωτής με καυστήρα πετρελαίου
  7. Πλακοειδής Εναλλάκτης γάλακτος 2
  8. Δεξαμενή πήξεως γάλακτος  500kg
  9. Τυροτράπεζα -Καλούπια (σέτ)

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το γάλα μεταφέρεται μέσω Αντλίας γάλακτος 1 HP (αρμεκτηρίου) στη Παγολεκάνη  500 λίτρων, όπου το γάλα ψύχεται στους 4 ° C.
  • Μέσω  αντλίας γάλακτος 2 Ηρ στον πλακοειδή  εναλλάκτη  1 προκειμένου να αυξηθεί η θερμοκρασία του γάλακτος από 4 στους 20 ° C.
  • Στη συνέχεια το γάλα περνάει απο 2 πλο φίλτρο γαλακτος για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του  και στην συνέχεια   απο τον Διαχωριστή  Κρέμας για να διαχωρίσουμε την κρέμα από το γάλα στη σωστή ποσοστιαία ποσότητα.
  • Έπειτα  καταλήγει στον  Παστεριωτή, όπου αυξάνουμε τη θερμοκρασία του γάλακτος από 20 σε 68 ° C προκειμένου να φτάσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία παστερίωσης.
  • Στην συνέχεια  μέσω Πλάκοειδή Εναλλάκτη 2   ψύχεται το γάλα  από τους 66 ° C στους 36 ° C και καταλήγει στην Ανοξείδωτη δεξαμενή 500 Λιτρων  οπου γινεται η πήξη του τυριού στους 32 ° C.
  • Όταν είναι έτοιμη, κόβουμε τη φέτα που την τοποθετούμε στα Καλούπια της  τυροτραπεζας .