Γιατί χρησιμοποιούμε πλαστικά κλουβιά ;
  • Home
  • Dairy
  • Γιατί χρησιμοποιούμε πλαστικά κλουβιά ;

Γιατί χρησιμοποιούμε πλαστικά κλουβιά ;

Dairy | 5 ноември 2018


Πρώτον, δεν είναι όλα τα καλύμματα πλαστικά. Έχουμε δει κλουβιά  από χάλυβα και  ξύλινα καταλύματα  που χρησιμοποιούνται σε διάφορες κτηνοτροφικές μονάδες. Αυτές οι επιλογές λειτουργούσαν καλά για άλλους παραγωγούς, αλλά το πλαστικό έχει μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με καθένα από αυτά.

Τα κλουβιά από χάλυβα  τείνουν να κρυώνουν όταν είναι κρύο έξω και ζεσταίνονται  όταν έχει  ζεστή (θερμοδυναμικά μιλώντας, ο χάλυβας είναι ένας αγωγός). Το ξύλο είναι μονωτικό, όπως το πλαστικό, αλλά είναι οργανικό και πορώδες και μπορεί να απορροφήσει την υγρασία και τα βακτήρια, καθιστώντας πιο δύσκολο τον καθαρισμό ανάμεσα στις χρήσεις.

Το πλαστικό είναι ελαφρύ, καλό μονωτικό και εύκολο να καθαριστεί. Επίσης, τα hutches, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για να φιλοξενήσουν νεαρούς μόσχους. Κρατούν τους μόσχους ζεστούς το χειμώνα και προσφέρουν σκιά το καλοκαίρι.

Ανέφερα ότι τα πλαστικά καλύμματα είναι ελαφρύτερα από εκείνα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά, Πριν βάλουμε ένα μοσχάρι σε ένα hutch, βάζουμε ένα στρώμα άμμου. Χρησιμοποιούμε άμμο γιατί είναι ένα ανόργανο αποχετευτικό υλικό που δεν θα έχει πολύ υγρασία ή βακτήρια. Η φορητή φύση των κλουβιών μας δίνει μεγάλη ευελιξία στο να διασφαλίσουμε ότι οι νεογέννητοι  μόσχοι μεγαλώνουν  σε καθαρό περιβάλλον.


Login

Lost your password?